Töltött paprika paradicsomban

Töltött paprika paradicsomban


Töltött paprika, húsgombóccal és benne főtt burgonyával.

Hozzávalók:2-3 személyre:

     6 db paprika

     25-35 dkg sertés darálthús

     25-30 dekagram rizs

     2 db burgonya

     1 liter 100 százalékos paradicsomlé

     só, bors, 

    1db vöröshagyma,

    2 derezd fokhagyma

    zellerlevél 2-3 db

    10-15 dkg füstöltszalonna


A tölteléket elkészítjük:

Mindig azzal kezdem, hogy a rizst félig megfőzöm.

/Így biztos nem marad a rizs közepe roppanós!/

Kicsit hagyom hűlni.

Hozzákeverem a darált húst és az összezúzott fokhagymát.

Sót, borsot teszek hozzá és egy kicsi csípős paprikát.

Összekeverem.

Utána:

Betöltöm a paprikákba.
Ami megmaradt töltelék, abból gombócokat formálok.
Szalonnát apróra kockázom, felteszem pirulni, amikor kisült, kiszedem a sült szalonnát belőle, majd az össze kockázott vöröshagymát és összezúzott fokhagyma maradékát rátesszem a zsírra. Üvegesre dinsztelem, majd az előkészített töltött paprikákat és gombócokat is a lábos aljára rakom.
Akkor lesz szép, ha egy sorban minden elfér az edény alján.
Ha az edény alján még elfér a 2-3 szem burgonya azt is beleteszem.
Öntök rá 2-3 dl. vizet és az egy liter paradicsomlevet majd a zellerlevelet is beleteszem!
Teszek rá egy kis borsot, sót majd lassú tűzön készre főzöm.

- Ha nagyon sűrű lett, öntök rá egy kis vizet és ismét felforralom.
- Ha híg lett, akkor egy vékony habarást  készítek rá.
Tehát ezt az ételt el sem lehet rontani!

Mindig időben és ízlésed szerint fűszerezd!

Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »