Töltött sajtos perec
Hozzávalók:
-340 ml meleg víz
-1 evőkanál cukor
- 1 zacskó instant vagy 2,5 dkg élesztő
-1 ki kanál só
-50 dkg liszt
-4 evőkanál olíva olaj
-20-25 dkg sajt (vékony csíkokra vágva és reszelve)
Elkészítés:
-Futtassuk fel az élesztőt a langyoa cukros vízben.
-Adjuk hozzá a sajt kivételével a többi hozzávalókat és dagasszuk ki a tésztát alaposan
(legalább 10-15 percig).
-Langyos helyen letakarva kelesszük kb.negyven percig.
-Az idő leteltével vegyük magunk elé a nyers tésztát és osszuk hat egyenlő részre.
-Vékonyan lisztezett felületen sodorjuk a tésztagombócokból egyenként kb. ötven centiméteres rudakat.
-Lapitsuk le a kezünkkel és midegyiket rakjuk ki vékonyra szelt sajthasábokkal.
-Csippentsük össze a tésztarudakat,hogy elrejtsék a sajthasábokat és formázzuk meg őket perec formára.
-Helyezzük a pereceinket sütőpapírral bélelt sütőlemezre és takarjuk le frissentartó fóliával 25 percre.
-Vegyük le a fóliát és kenjük meg a pereceket tejjel vagy egy felvert tojással,majd szórjuk meg bőven
reszelt sajttal.
- Melegitsük elő a sütőt 180 Celsius fokra és 20-25 perc alatt süssük készre a pereceket.
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »