Töltött sajtos perec


Hozzávalók:

-340 ml meleg víz

-1 evőkanál cukor

- 1 zacskó instant vagy 2,5 dkg élesztő

-1 ki kanál só

-50 dkg liszt

-4 evőkanál olíva olaj

-20-25 dkg sajt (vékony csíkokra vágva és reszelve)

Elkészítés:

-Futtassuk fel az élesztőt a langyoa  cukros vízben.

-Adjuk hozzá a sajt kivételével a többi hozzávalókat és dagasszuk ki a tésztát alaposan

(legalább  10-15 percig).

-Langyos helyen letakarva kelesszük kb.negyven percig.

-Az idő  leteltével vegyük magunk elé a nyers tésztát  és osszuk hat egyenlő részre.

-Vékonyan lisztezett  felületen sodorjuk a tésztagombócokból egyenként  kb. ötven centiméteres rudakat.

-Lapitsuk le a kezünkkel és midegyiket rakjuk ki vékonyra  szelt sajthasábokkal.

-Csippentsük össze  a tésztarudakat,hogy elrejtsék  a sajthasábokat és formázzuk meg őket perec formára.

-Helyezzük a pereceinket sütőpapírral bélelt sütőlemezre és takarjuk le frissentartó fóliával  25 percre.

-Vegyük le a fóliát és kenjük meg a pereceket tejjel vagy egy felvert tojással,majd szórjuk meg bőven 

reszelt sajttal.

- Melegitsük elő a sütőt 180 Celsius fokra és 20-25 perc alatt süssük készre a pereceket.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »