Virslis burgonyaleves


Hozzávalók: 2  személyre:

- 50 dkg burgonya, 

- 1 db (20 dkg) zeller,

- 30 dkg sárgarépa,

- 1 póréhagyma,

- 1 evőkanál vaj vagy margarin,

- 0,5 l húsleves (kockából)

- 2 evőkanál tejföl,

- 1  db virsli,só,bors.

Elkészítés:

 A burgonyát, a zellert és a sárgarépát megpucoljuk,kockára vágjuk.A poréhagymát megpucoljuk,felkarikázzuk és alaposan megmossuk.

A vajat egy  lábasban felmelegitjük, és a zöldséget megpároljuk benne.A kockából elkészitjük a levest,és felöntjük a zöldségeket, 

 majd 15 percig főzzük.

Kiveszünk 2 evőkanál zöldséget,a maradékot kézi turmixszal péppé zúzzuk.A tejfölt hozzákeverjük.A virslit   felkarikázzuk, a levesbe 

 tesszük , és felforraljuk.Sóval izesitjük.A levest a félretett zöldségekkel és a borssal diszitjűk,tálaljuk.

 Elkészitési idő:  30perc

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »