Virslis-Tojásos-Spagetti
HOZZÁVALÓK 4 személyre:
- 35 dkg Barilla spagetti
- 15 dkg virsli
-3 db tojás
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál reszelt juhsajt
- 4 evőkanál főzőtejszin
- 2 evőkanál vaj,izlés szerint só,pirospaprika
Elkészitése:
Verjük fel a tojást a tejszínnel,majd adjuk hozzá a sajtok felét, a sót, és egy jó adag pirospaprikát.
Eközben olvasszuk fel a vajat egy edényben és tegyük bele a karikákra vágott virslit.
Főzzük a tésztát bő sós vizben kb. 8 percig, de vigyázzunk,hogy ne legyen túl puha.
Ha megfőtt, szűrjük le és tegyük bele abba a lábasba,amelyben előzőleg a virslit pirítottuk.
Vegyük le az edényt a tűzről majd adjuk hozzá a tojásos keveréket és jól keverjük össze,anélkül,hogy a
tészta eltörne.(Hő hatására a tojásoknak össze kell sűrűsödnie.)
Végül az egészet szórjuk meg a maradék sajttal.
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »