Zebra Piskóta


Hozzávalok:

95 gramm liszt

150 gramm cukor

1 evőkanál  cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál kukoricakeményitő

1 csipet só

2 evőkanál olvasztott vaj

3 evőkanál meleg tej

1 teás kanál vanilia kivonat

5 darab tojás

Elkészités:

A lisztet,a kukoricakeményitőt,a sütőport és a sót tálba  szitáljuk.

Az olvasztott vajat és a meleg tejet a  vaniliakivonattal egybekeverjük.

Három tojást szétválasztunk, a maradék kettő egészet a sárgájához ütjük,

majd a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék  cukorral habbá verjük,

majd a tojássárgás keveréket óvatosan beleforgatjuk.A lisztet is hozzákeverjük az olvasztott

vajas keverékkel együtt.

Vegyünk elő egy másik tálat,őntsük bele  1 evőkanél kakaót,majd keverjük el benne.

Majd egy 26 cm -es tortaformát  kivajazunk,vagy sütőpapirral kibélelunk. A forma közepére négy

evőkanállal szedünk a vaniliás tésztából, majd ismét a forma közepére 3 evőkanál kakaós massza kerül,

aztán újra vaniliás,  a folyamatot addig ismételjük,míg elfogy a tészta. 

a sütit 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük(sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »