Zebra Piskóta
Hozzávalok:
95 gramm liszt
150 gramm cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál kukoricakeményitő
1 csipet só
2 evőkanál olvasztott vaj
3 evőkanál meleg tej
1 teás kanál vanilia kivonat
5 darab tojás
Elkészités:
A lisztet,a kukoricakeményitőt,a sütőport és a sót tálba szitáljuk.
Az olvasztott vajat és a meleg tejet a vaniliakivonattal egybekeverjük.
Három tojást szétválasztunk, a maradék kettő egészet a sárgájához ütjük,
majd a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük,
majd a tojássárgás keveréket óvatosan beleforgatjuk.A lisztet is hozzákeverjük az olvasztott
vajas keverékkel együtt.
Vegyünk elő egy másik tálat,őntsük bele 1 evőkanél kakaót,majd keverjük el benne.
Majd egy 26 cm -es tortaformát kivajazunk,vagy sütőpapirral kibélelunk. A forma közepére négy
evőkanállal szedünk a vaniliás tésztából, majd ismét a forma közepére 3 evőkanál kakaós massza kerül,
aztán újra vaniliás, a folyamatot addig ismételjük,míg elfogy a tészta.
a sütit 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük(sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »