Zöldborsóleves
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó, két szál sárgarépa és u.annyi fehérrépa
- egy evőkanál zsiradék
- egy púpos evőkanél liszt
- 1 csomag csirke aprólék/ láb,nyaka/
- 1 csokor petrezsemelyzöld,só,őrölt pirospaprika,egy csipet cukor
- száraztészta/ebben az esetben eperlevél/
Elkészítés:
A megtisztított zöldborsót és a kockára vágott sárga és fehérépát amit kockára vágtam a
zsiradékban kicsit megpárolom beleteszem a petrezselyemzöldet és az aprólékot is beleteszem
meghintem liszttel,és fölengedem 1,5 liter vizzel.
Megsózzuk ,teszünk rá pirospaprikát is,amikor az aprólék husa és a zöldségek félfővésben vannak
bele teszem az eperlevelet is.Puhára főzzük.
Tálalás előtt egy csipet cukorral ízesitjük.
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »