Zöldborsóleves


Hozzávalók:

- 50 dkg zöldborsó, két szál sárgarépa és u.annyi fehérrépa

- egy evőkanál zsiradék

- egy púpos evőkanél liszt

- 1 csomag csirke aprólék/ láb,nyaka/

- 1 csokor petrezsemelyzöld,só,őrölt pirospaprika,egy csipet cukor

- száraztészta/ebben az esetben eperlevél/

 Elkészítés:

 A megtisztított zöldborsót  és a kockára vágott  sárga és fehérépát amit kockára vágtam a

 zsiradékban kicsit megpárolom beleteszem a petrezselyemzöldet és az aprólékot is beleteszem

 meghintem liszttel,és fölengedem 1,5 liter vizzel.

 Megsózzuk ,teszünk rá pirospaprikát is,amikor az aprólék husa és a zöldségek félfővésben vannak

 bele teszem az eperlevelet is.Puhára főzzük.

 Tálalás előtt egy csipet cukorral ízesitjük.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »