Zöldborsós tokány

Zöldborsós tokány


Hozzávalók:

- 1 kg sertéslapocka

- 1 db közepes vöröshagyma

- 250 gramm zöldborsó

- 1 db paradicsom

- 1 db leveskocka

- 3 evőkanál tejfől

- 1 csapott ek.liszt

- 5 dl víz( +ha elfő, amennyi szükséges)

- ízlés szerint só,bors

- 3 ek.étolaj

Elkészítés:

 A hagymát az olajon üvegesre  piritom,ezután  a húst  vékony csíkokra a paradicsomot apróra vágom,

majd hozzáadom.A húst fehéredésig sütöm,sózom,borsozom és végül felöntöm a vizzel.

Beleteszem a leveskockát és fedő alatt puhára főzöm.

Ha  megfőtt a hús,belekeverem a zöldborsót.Közbwn habarást készitek a lisztből meg a tejfölből és

folyamatos keverés  mellett beleöntöm a tokányba. Ezután még kb.15 percig főzöm és készis a zöldborsós tokány.

Sültburgonyával ,párolt rizzsel vagy piritott tarhonyával is tálalhatom.

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »