Zöldséges rakottas
Hozzávalók:
-40 dkg krumpli
-45 dkg mexikói zöldségkeverék(sárgarépa,csemege kukorica,zöldborsó,zöldbab,
piros paradicsompaprika)
-2 dl görögjoghurt
-3 eész tojás
-6 dkg reszelt sajt
-só,bors
-szerecsendió
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 evőkanál vaj
Elkészités:
A krumplit meghámozzuk,majd ujjnyi vastag karikára vágjuk. Enyhén
sós vízben kb. 3 percig előfőzzük,majd leszűrjük. Tálba tesszük,sózzuk,illetve borsozzuk.
Egy tűzűlló tálat kikenünk kevés vajjal majd a krumpliszeletekkel kirakjuk az alját.
Egyenletesen elosztlatjuk rajta a zöldségkeveréket.
Egy tálban enyhén felverjük a tojást ,majd a joghurttal egyneművé keverjük.
Ízesitjük sóval,borssal és szerecsendióval,majd a reszelt sajtot és a petrezsely-
zöldet is belekavarjuk.
Ráöntjük a zöldségekre,majd az edényt megrázogatjuk,hogy mindenhova kerüljön
a tojásos masszából.
Alufóliával letakarjuk,majd előmelegitett sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük,
majd a fóliát levéve addig hagyjuk a sütőben amíg a teteje megpirul egy kicsit.
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »