Zöldséges rakottas

Zöldséges rakottas


Hozzávalók:

-40 dkg krumpli

-45 dkg mexikói zöldségkeverék(sárgarépa,csemege kukorica,zöldborsó,zöldbab,

piros paradicsompaprika)

-2 dl görögjoghurt

-3 eész tojás

-6 dkg reszelt sajt

-só,bors

-szerecsendió

- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

- 1 evőkanál vaj

Elkészités:

A krumplit meghámozzuk,majd ujjnyi vastag karikára vágjuk. Enyhén

sós vízben kb. 3 percig előfőzzük,majd leszűrjük. Tálba tesszük,sózzuk,illetve borsozzuk.

 

Egy tűzűlló tálat kikenünk kevés vajjal majd a krumpliszeletekkel kirakjuk az alját.

Egyenletesen elosztlatjuk rajta a zöldségkeveréket.

 

Egy tálban  enyhén felverjük a tojást ,majd a joghurttal egyneművé  keverjük.

Ízesitjük sóval,borssal és szerecsendióval,majd a reszelt sajtot és a petrezsely-

zöldet is belekavarjuk.

Ráöntjük a zöldségekre,majd az edényt megrázogatjuk,hogy  mindenhova kerüljön

a tojásos masszából.

Alufóliával letakarjuk,majd  előmelegitett  sütőben 180 fokon  20-25 percig sütjük,

majd a fóliát  levéve addig hagyjuk a sütőben amíg a teteje megpirul egy kicsit.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »