Sárgarépa főzelék feltéttel

Sárgarépa főzelék feltéttel


Sárgarépa főzelék

 
Hozzávalók:
     60-70 dkg szép sárgarépa
     1-2 ek. étolaj
     2-3 ek. liszt
     só, cukor 
     víz.
 

Elkészítése:

 

     Sárgarépát megtisztítom, leszelem, uborkaszelőn.
     Főzőedénybe teszem az olajat. Bármilyen olaj jó.
     Én extra szűz chilis olivaolajat használtam.
 
     Ráteszem az olajra a szeletelt répát.
     Pár percig kevergetés mellett dinsztelem,
     Majd annyi vizet teszek rá, hogy épp ellepje.
 
     Addig főzöm amíg puha lesz, de még nem könnyen törik.
     Közben a lisztből, cukorral és sóval habarást készítek.
 
     Ráöntöm a főtt répára.
     Kíméletes keverés mellett  készre főzöm.
     Ha szükséges, öntök még hozzá vizet annyit, amíg az állaga megfelelő lesz.

     
 
     Számítsunk arra, hogy kihűlés közben egy kicsit sűrűbbé válik a  főzelék.
     Fasírttal tálaltam! Könnyű, finom étel!
  
Tálalhatjuk:
     Baromfi vagy sertés natúr szelettel, esetleg tükörtojással,
     Vagy akár feltétnek bármilyen pörköltet is tehetünk rá!
 
 
Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »