Tejberizs gyümölcsökkel

Tejberizs gyümölcsökkel


Tejberizs gyömölcsökkel.

Hozzávalók:

      7,5 dl tej

    2,5 dl rizs /1bögre /

    1-2 ek. cukor

    1 cs. vaniliás cukor vagy csipetnyi fahéj

    1db őszibarack

     néhány szem meggy.


Elkészítése: 

     A rizst megmosom, majd hagyom 10-15 percig vizesen állni.

    A tejet felteszem egy fazékba, beleteszem a rizst is.

    Lassú tűzön folyamatos kevergetés közben felforralom majd tovább főzöm.

    Nagyon vigyázzuk le ne égjen!  (Csak lassú tűz és közben keverni!)


Amikor már félig kész, teszünk bele kristálycukrot is.  Ízlés szerint.

Tovább főzzük,de vigyázzunk, mert a cukorral gyorsan le tud égni.

Ha kell, akkor tegyünk bele, még egy kis tejet vagy vizet!

Amikor úgy látom, hogy majdnem kész, akkor elzárom alatta a gázt és lefedem.

Kb. 20 perc múlva tálalom.

Tetejére rárakom a cikkekre vágott érett őszibarackot és a meggyet, majd meghintem fahéjjal vagy vanília cukorral esetleg mindkettővel.

Befőtt barack is jó hozzá!

Könnyű és ízletes étel!

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »